Journaalpresentatrice Lara Siscar van het Spaanse TVE adviseertiedereen die wordt bedreigd via twitter, direct aangifte te doen. Je kunt wel proberen dreigtweets via Twitter Inc. te laten verwijderen maar dat schiet niet op, zegt ze.

En ze kan het weten: Siscar werd jarenlang gestalkt via facebook en twitter. Haar facebookpagina sloot ze ten einde raad, maar via twitter ging de terreur gewoon door. De tweets werden verstuurd vanaf zo’n dertig accounts, met speciale hashtags. 

Siscar trok eerst bij Twitter Inc. aan de bel en deed uiteindelijk toch aangifte. Zonder resultaat: Twitter weigerde het ip-adres van de stalker te verstrekken – de dreigingen waren volgens het bedrijf niet erger dan in een publieke ruimte te horen zijn. Cybercops van de Spaanse politie wisten de stalker echter te lokaliseren. De man is, samen met een handlanger, onlangs opgepakt op verdenking van bedreiging en molest.

‘Dat een bedreiging via twitter plaatsvindt, maakt het niet minder erg voor slachtoffer en familie. Doe daarom direct aangifte’, aldus Siscar.

bron: cops in cyberspace