Facebook zou de datadeling met WhatsApp in Europa nog niet volledig hebben stilgezet, en kan volgens Europese toezichthouders daarom rekenen op 'extra stappen'. Dat zegt Isabelle Falque-Pierrotin, voorzitter van de Franse privacywaakhond CNIL een onderdeel van de Artikel 29-werkgroep, waarin de Europese privacywaakhonden vertegenwoordigd zijn.

De werkgroep maakt zich zorgen over de privacy van gebruikers als Facebook en WhatsApp bepaalde data samenvoegen. "Kijkend naar het bewijs dat wij hebben zijn de bedrijven gestopt met het samenvoegen van data, maar mogelijk niet rond alle WhatsApp-diensten", zegt Falque-Pierrotin. "Het ligt waarschijnlijk ingewikkelder."

Facebook wil de data van WhatsApp-gebruikers samenvoegen met de informatie van hun Facebook-profiel, en dat gezamenlijke profiel inzetten voor advertenties en vriendschapsuggesties. Na druk van de werkgroep stopte Facebook begin november tijdelijk de datadeling met WhatsApp. WhatsApp kondigde in augustus aan bepaalde data te delen met moederbedrijf Facebook.

Alles bij de bron; NUSchrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!