Facebook heeft een nieuwe tool waarmee je gemakkelijk inzage kan vragen in de gegevens die Facebook over je heeft. Tot nu toe was het niet zo makkelijk om inzage te krijgen in de gegevens die Facebook over je heeft opgeslagen. Facebook lag daarom verschillende malen onder vuur. Om die reden heeft ze nu haar beleid aangepast: op 12 april 2012 lanceerde Facebook een nieuwe downloadtool waarmee gebruikers een archief van hun eigen informatie op Facebook kunnen downloaden. 

Stap 1: Ga naar je eigen Facebook-pagina klik in het “Startpagina”-menu rechtsboven op “Accountinstellingen”. Vervolgens klik je op “Algemene accountinstellingen”, onderaan het keuzemenu. Klik dan op “een kopie downloaden van je Facebook-gegevens”.

Stap 2: Je komt dat op de pagina “Je gegevens downloaden”. Daar heb je twee opties:
Een basisarchief; klik dan op de groene knop met “begin mijn archief” om je basisarchief te downloaden.
Een uitgebreid archief: scroll dan op dezelfde pagina iets verder naar beneden en klik op de blauwe woorden “een uitgebreid archief”.

Stap 3: In beide gevallen verschijnt er een pagina die meldt dat Facebook bezig is je gegevens te verzamelen. Dat kan wel even duren en daar hoef je dus niet op te wachten. Zodra Facebook klaar is, ontvang je namelijk een e-mail op het adres dat je aan Facebook hebt opgegeven met daarin een link naar de downloadpagina van je archief.

Kortom: een kind kan de was doen maar met wisselend succes: het aanvragen ging makkelijk maar niet iedereen heeft zijn archief ook ontvangen.

Alles bij de bron; BOF 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!