UvT/TILT - Het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT) van de Universiteit van Tilburg houdt 7 april een symposium over privacy op sociale netwerk sites. Gastspreker is dr. Danah boyd van Microsoft Research en fellow aan Harvard University; zij is onderzoeker op het gebied van sociale netwerk sites en het jonge publiek dat er veel gebruik van maakt.

Dr. boyd is een van de eerste sociale wetenschappers die wetenschappelijk onderzoek startte naar dit online fenomeen.

Zij richt zich vooral op manieren waarop jonge mensen sociale network sites als Facebook and MySpace gebruiken om identiteiten uit te drukken en relaties met anderen te onderhouden.

Dr. boyd doet onderzoek naar sociale media bij Microsoft Research in New England en is verbonden aan het Berkman Center for Internet and Society van Harvard University. Ze is daarnaast als fellow verbonden aan TILT.

Onderwerp van boyds presentatie is 'How social media is reworking privacy and publicity'. Andere sprekers zijn Nine Ludwig, verantwoordelijk voor community communication bij de Nederlandse sociale netwerk site Hyves. Ludwig zal vertellen over privacy vanuit het perspectief van de provider, en uitleggen hoe Hyves probeert privacy rechten te beschermen in dat netwerk.

Verder spreekt Prof. dr. Ronald Leenes van TILT die de grondlegger is van een nieuwe privacy-vriendelijke sociale netwerk site: Clique. Aan het lanceren van de site ging bijna twee jaar van sociaal-wetenschappelijk onderzoek vooraf naar privacy zaken in bestaande sociale netwerk sites, zoals Facebook, MySpace and Hyves. De bijeenkomst wordt voorgezeten door dr. Bibi van den Berg van het Tilburg Institute for Law, Technology and Society.

bron: Het Juridisch Dagblad


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!