Als het aan Elon Musk ligt, gaat iedere gebruiker van X binnenkort een klein geldbedrag betalen. Dat is volgens de miljardair nodig om spamaccounts van het socialemediaplatform te weren.

Musk opperde zijn idee in gesprek met Benjamin Netanyahu toen die vroeg wat X doet tegen zogeheten bots die antisemitische boodschappen verspreiden. Musk antwoordde dat X voorbereidingen treft voor "een kleine maandelijkse betaling voor het gebruik".

"Het is de enige manier die ik kan bedenken om grote legers aan bots te bestrijden", zei Musk. "Een bot maken kost een fractie van een cent. Maar als iedereen een klein bedrag voor een account moet betalen, zouden de kosten voor bots zeer hoog worden. Daarnaast is het instellen van de betaalfunctie handwerk.".

Het gesprek tussen Musk en Netanyahu vond plaats na felle kritiek van een Amerikaanse organisatie die tegen antisemitisme strijdt. Deze Anti-Defamation League (ADL) stelt dat extremistische berichten op X zijn toegenomen sinds de overname en massaontslagen vorig jaar.

Alles bij de bron; NU