Een Egyptische rechtbank heeft een gebruiker van Facebook tot drie jaar cel veroordeeld, omdat hij een pagina zou hebben gepubliceerd, die de islam en de profeet Mohammed zou beledigen.

Rechter Sherif Kamel, voorzitter van de Azbakiya rechtbank, zei, dat Ayman Youssef Mansour de pagina “Al-Minadel Mard” op Facebook had aangemaakt en deze gebruikte om meningen te ventileren die de nationale eenheid bedreigden. Mansour´s opvattingen werden door de rechtbank beoordeeld als vernederend voor de islam.

In augustus waren er veel klachten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken binnengekomen, die de Facebook-pagina beschuldigden van belediging van de islam. Ambtenaren van de Cybercrime afdeling wisten het IP-adres van Mansour te achterhalen vanaf waar hij zijn commentaren schreef. Hij werd gearresteerd en de officier van justitie klaagde hem aan voor het beledigen van de islam en het opzetten tot opruiing. Rechter Kamel zei, dat de zaak was ingediend door het Openbaar ministerie en dat de aanklagers ervan overtuigd waren dat  dit het Facebook account was van de aangeklaagde. Mansour ten slotte bekende de commentaren te hebben gegeven. 

Alles bij de bron;  ejbron aangevuld met egyptnews