Badoo is wereldwijd een populaire datingapp. Alleen al in de Google Play Store is de app meer dan 100 miljoen keer gedownload. Het is een sociaal netwerk waar je kunt chatten en matchen met mensen met dezelfde interesses. De basis daarvan is een kennismakingsspel dat sterk lijkt op het principe van Tinder: op basis van een foto (en minimale gegevens) bepaal je of je iemand leuk vindt.

Badoo omschrijft zichzelf als ‘de plek om eerlijk te daten’. De filosofie van Badoo is dat een echte relatie begint met ‘openhartigheid over wie je bent en wat je echt wilt.’ Dat klinkt mooi, maar hoe slim is openhartigheid op een openbaar medium? Wij zochten voor jou uit wat Badoo van je weet én wat Badoo met deze gegevens doet. Want wij begrijpen dat je wilt daten, zonder dat dit ten koste gaat van je privacy...

...Laten we beginnen met onze complimenten voor duidelijke privacyvoorwaarden van Badoo waarbij niet om de hete brij heen gedraaid wordt. Al met al weet Badoo veel van je, niet alleen door wat je zelf deelt op je profiel, maar ook door de koppelingen met sociale media en door het delen van je locatie. Ook andere gebruikers van de app kunnen veel van je te weten komen en als je profiel openbaar is kan zelfs iedereen aan je gegevens komen.

Het is dus aan te raden om ook zelf op je hoede te zijn. We raden aan om alleen te daten met geverifieerde profielen en ervoor te zorgen dat je profiel niet openbaar zichtbaar is. Voor extra privacy kun je ook de onzichtbare modus gebruiken of handmatig je locatie instellen. Kom je toch in aanraking met ongewenst gedrag? Meld dit dan.

Klaar met daten? Lees dan hier hoe je jouw Badoo account kunt verwijderen.

Alles bij de bron; VPNGids