Je kon eerder vernemen dat Facebook aangekondigd had dat programmeurs van apps voortaan toegang zouden krijgen tot jouw telefoonnummer en adres, indien zij dat nodig achtten voor de goede werking van de app. Nu zijn er eigenlijk niet veel apps waarvan wij zouden kunnen denken dat zoiets echt nut heeft.

Er kwam dan ook heel wat protest toen bekend werd dat Facebook deze beslissing genomen had. Dit heeft er nu toe geleid dat deze nieuwe functie er niet komt - voorlopig toch niet, tot er betere waarborgen ingebouwd worden dat er geen misbruik gemaakt kan worden van jouw gegevens. Vertrouw je het toch niet, dan kunnen wij je alleen maar aanraden om je telefoonnummer en je adres uit je profiel te verwijderen. Dat is heel simpel, maar er zijn heel wat mensen die eigenlijk niet zo gemakkelijk op die plek komen.

Log in op Facebook, en klik op de button Home, rechts bovenaan. Dan krijg je in het volgende scherm aan de linkerzijde jouw foto te zien, daarnaast je naam, en daaronder "Edit my profile". In het volgende scherm heb je links een lijstje, beginnende met "Basic Information". Onderaan staat Contact Information. Klik die aan, het voert je naar het volgende scherm waar je die gegevens kan wissen.

Lees alles bij de bron; radiovisie 

NB; Het echt verwijderen van een facebook account staat hier goed beschreven


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha