De fotodienst van Facebook wordt binnenkort uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie. Door de miljarden foto’s die al getagd zijn en de verzameling persoonlijke profielfoto’s van elke gebruiker, heeft Facebook op dit moment een gigantische hoeveelheid gegevens over wie er op een foto staat. En daar komen elke dag nog zo’n 100 miljoen foto’s bij.

Omdat Facebook al een enorme database aan foto's bezit, kan de software van de site gezichten hierop analyseren en verbanden leggen met gebruikers die al in het systeem bekend zijn. Zodra een foto geüpload wordt, geeft de dienst suggesties over wie er op de foto's te zien zijn.

Lees alles bij de bronnen; zdnet & telegraaf

Inhoudelijk meldt idealize;

Als voorbeeld geeft Facebook de situatie waarin iemand tientallen foto’s van een bruiloft wil uploaden en geen zin heeft om een familielid tientallen keren handmatig te moeten taggen.

De software maakt het mogelijk om het gezicht van de betreffende persoon te herkennen en alle foto’s waarop deze persoon verschijnt te bundelen. Met één klik op de knop kan een gebruiker er dan voor kiezen om het familielid op alle foto’s te taggen.

Gebruikers van Facebook kunnen er overigens ook voor kiezen om de functionaliteit uit te schakelen via de instellingen. Dan kunnen vrienden van die gebruiker de betreffende persoon niet automatisch aan de hand van gezichtsherkenning taggen, maar kan dit wel nog steeds handmatig.


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha