Amerikaanse poltici eisen opheldering over een recent privacylek door Facebook via applicaties. Congresleden Edward Markey (Democraten) en Joe Barton (Republikeinen) hebben Facebook dinsdag verzocht vragen te beantwoorden over recente privacyschendingen die maandag aan het licht kwamen door een verhaal van The Wall Street Journal.

Daaruit blijkt dat een groot deel van de populairste Facebook-apps privégegevens doorsturen naar adverteerders. Het gaat om onder meer user id’s van gebruikers en in sommige gevallen ook van hun vrienden. Onder de tien applicaties die de user id doorstuurt zit ook FarmVille, met meer dan 62 miljoen actieve gebruikers veruit de populairste applicatie. In totaal worden de gegevens naar 25 partijen doorgestuurd.

Lees alles bij de bron; webwereld.nl 

Een artikel over Farmville een van de crime-apps staat op demorgen.be 

De maker van het populaire spelletje 'Farmville' is in Amerika gedagvaard omdat hij persoonsgegevens van meer dan 218 miljoen Facebookers zou hebben doorgespeeld aan reclamebedrijven, wat strijdig is met de algemene voorwaarden van de sociaalnetwerksite.
"Dit is het zoveelste voorbeeld van een online bedrijf dat zich niet aan de regels houdt en zijn beloftes aan het Amerikaanse publiek niet nakomt", zegt Michael Aschenbrener, advocaat van klaagster Nancy Graf uit Minnesota.

En tot slot een stuk op automatiseringsgids.nl  waarin Facebook (voor de zoveelste keer) beterschap beloofd

Facebook gaat maatregelen nemen die moeten voorkomen dat populaire applicaties en spelletjes op de Facebook-site privégegevens van gebruikers doorspelen aan adverteerders en andere bedrijven. Dat is tegen de wens van Facebookgebruikers in en in stijd met Facebooks eigen privacybeleid.

Facebook gaat maatregelen nemen om een einde te maken aan het onbedoeld doorsturen van gebruikersgegevens. Facebook zal er ook voor zorgen dat alle applicaties en spelletjes voldoen aan het privacybeleid.


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha