Hyves stuurt politie af op hyvesbot

Netwerksite Hyves heeft genoeg van het programmaatje hyvesbot. De bot 'biedt de mogelijkheid om je vrienden, of ander willekeurig publiek een massa-krabbel te versturen', aldus de omschrijving van de makers QuilBrite en E-vence. Volgens Hyves leidt dit tot spam, en dat mag niet. Daarom heeft de netwerksite de politie eind vorige week een inval laten doen bij de twee bedrijven.

Volgens de aanklacht schenden de programmeurs ook nog auteursrechten van Hyves door zonder toestemming gebruik te maken van de code van de site, vragen ze tegen de regels in om hyves-wachtwoorden en willen ze geld verdienen over de rug van het populaire netwerk. De makers van Hyvesbot zijn er het er niet mee eens, en menen dat hun privacy is geschonden door de inval. Op hun weblog is een deel van de aanklacht gepubliceerd. Hyvesbot, normaal 75 euro, is wel uit de verkoop gehaald.

Op de hyve van hyvesbot staat uitdrukkelijk dat spammen met de hyvesbot niet 'kan en mag'. Maar weblog hyped.nl heeft een screenshot van de site van een van de makers waarop een ander doel van de bot vaan bod komt: 'Denk aan promotie van instellingen, verenigingen en artiesten via hyves.'

artikel afkomstig van www.bright.nl

Posted: 2008-10-27 17:42:31

Read Full Article

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha