Facebook heeft zijn policy voor het omgaan met gebruikersdata aangepast. In het document wordt onder andere duidelijker gesteld dat informatie die op Facebook wordt gezet gebruikt mag worden voor advertenties. De site staat al enige tijd onder juridische druk omtrent privacy.

Een overzicht van de veranderingen werd door Facebook zelf gepubliceerd.

Ook maakt Facebook een verwijzing naar profielfoto's die gebruikers uploaden. Deze kunnen in een database worden geplaatst, wat vervolgens de gezichtsherkenningsfunctionaliteit van Facebook beter moet maken. Daardoor kunnen foto's bijvoorbeeld automatisch getagd worden. Wel zouden gebruikers ervoor kunnen kiezen om dit uit te schakelen. Tevens zou het opslaan van de foto's in de genoemde database vanwege wetgeving niet mogen in Europa, zo stelt All Things D.

De controversiële technologie ligt al langer onder vuur. Nu vergelijkt Facebook nieuwe foto's alleen met eerdere foto's waarin mensen zijn getagged. Erin Egan, hoofdverantwoordelijke privacy bij Facebook wil niet garanderen dat de database alleen voor het taggen gebruikt gaat worden. Facebook-gebruikers die niet in de database opgenomen willen worden, kunnen zich hier specifiek voor afmelden.

Alles bij de bronnen; Tweakers & NUTech