Nieuw dieptepunt: overledenen taggen

Nu blijkt dat de gebruikers met Timeline ook mensen kunnen taggen in een bericht waarin staat dat ze overleden zijn. Gebruikers kunnen enkele nieuwe speciale gebeurtenissen publiceren. Een daarvan is: heeft een geliefde verloren. Wat echter zorgwekkender is, is dat je in die post ook iemand kan taggen. Wat heeft een flauwe grappenmaker immers meer nodig? 

In de privacy-opties is er ergens de mogelijkheid om tags eerst te accepteren voor ze gepubliceerd worden. Het is echter niet duidelijk of dat ook geldt voor de tag in een overlijdensmededeling. Het lijkt ons immers onmogelijk om die tag te aanvaarden als je net overleden bent. 

 

Binnenkort kan je zien wie je op Facebook heeft ontvriend

Timeline zal misschien wel een populaire functie worden om eens in het verleden te kijken. Zo kan je zien welke berichten je ooit hebt gepost, welke foto's er ooit op je profiel gestaan hebben, maar dus ook hoe je vriendenlijst er vroeger uitzag. Bij die vriendenlijst zullen er ongetwijfeld mensen staan die je ooit uit hun vriendenlijst hebben verwijderd. Het gevolg hiervan is dat er bij die mensen een knop staat waarmee je een vriendschapsaanvraag kan versturen. Dankzij Timeline zal dat alles veel duidelijker worden, en laat ons eerlijk zijn, niemand wordt graag ontvriend. 

Bron van beide berichten; HLN