Dating-app Tinder is in Australië een nieuwe functie aan het testen: Tinder Social. Daarbij kun je een profiel voor je hele vriendengroep aanmaken, en daarmee andere groepen gebruikers aanspreken. Klinkt leuk, maar gebruikers van de testversie maken zich zorgen om hun privacy. 

De app geeft je een overzicht van je Facebookvrienden, waarbij staat aangegeven wie van hen er ook Tinder gebruikt. Vervolgens kun je ook hun profielen op de datingsite bekijken. Facebook-vrienden kunnen je zelfs ongevraagd aan bepaalde groepen toevoegen. Volgens veel gebruikers is dat onwenselijk omdat veel mensen liever niet aan de grote klok hangen dat ze de app gebruiken - ze zien het als een privé-aangelegenheid. Desondanks wordt de functie - in elk geval bij de gebruikers van de testgroep - automatisch geactiveerd.

Bij de instellingen kun je de functie weliswaar weer uitschakelen (opt-out), maar volgens de testers die alarm slaan zou het beter zijn als de functie standaard zou zijn gedeactiveerd (opt-in).

'Van een populaire app als Tinder had ik verwacht dat ze ons wel wat meer privacy zouden geven', zegt gebruiker Cloe, 'Zeker omdat ze bij het inschrijven benadrukken dat niemand op Facebook kan zien dat je de app gebruikt.'

Een ander kritiekpunt van gebruikers uit de testgroep is dat het doel van Tinder Social niet helemaal duidelijk is. De 1 op 1-app Tinder wordt vaak geassocieerd met one night stands, maar de omschrijving van Tinder Social doet het voorkomen of het alleen gaat om het leren kennen van nieuwe groepen mensen, en om daar een leuke avond uit mee te hebben. Uit reacties op Twitter valt op te maken dat veel mensen in eerste instantie toch denken aan groepsseks, orgies of 'gangbangs'.

Volgens Tinder zal de nieuwe functie 'spoedig' worden uitgerold over alle gebruikers wereldwijd.

Alles bij de bron; Volkskrant



Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha