De European Broadcasting Union (EBU), een koepelorganisatie die alle Europese publieke omroepen vertegenwoordigt, heeft een dringende oproep gedaan aan Europese regeringen om duidelijke netneutraliteitsregels aan te nemen. In de verklaring staat onder meer dat deze regels noodzakelijk zijn om de vrijheid van meningsuiting in het digitale tijdperk te versterken.

Hoewel er al diverse stappen zijn genomen om netneutraliteit op Europees vlak te regelen, zijn er nog steeds gesprekken gaande over hoe dat het beste geregeld kan worden. De Europese Commisie, het Europese parlement en de Raad van Europa moeten overeenstemming bereiken voordat er over een gemeenschappelijk standpunt kan worden gestemd en het kan worden opgenomen in Europese regelgeving. 

De angst bestaat dat er een minder strenge netneutraliteit op tafel komt te liggen. De Raad van Europa wil definities verzwakken, het Europees Parlement stemde nog voor een strengere definitie vannetneutraliteit, zoals ook in Nederland is vastgelegd in de wet.

Alles bij de bron; VillaMedia

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha