LinkedIn & Twitter maakten het afgelopen weekend bekend dat zij hun privacy policy gaan updaten. Vanaf 7 juni zal de Privacy Policy en User Agreement van LinkedIn een update krijgen die meer duidelijkheid moet scheppen en leden meer controle geeft over waar hun gegevens online kunnen worden bekeken. 

 Er zijn 2 grote veranderingen in het beleid. LinkedIn verwijderd nu na 24 uur persoonlijke identificeerbare informatie die is verkregen door middel van hun plugins en off-site advertenties. En ze hebben de "privacy controls" van leden uitgebreid, jouw publieke profiel instellingen bepalen nu welke informatie buiten LinkedIn kan worden geraadpleegd door zoekmachines en derden.

Twitter wijzigt in haar Privacybeleid oa mbt koppelingen voor meer informatie: 

 We hebben meer bijzonderheden verschaft over de informatie die wij verzamelen en hoe wij die gebruiken om onze diensten te leveren en Twitter te verbeteren...

...We ondersteunen nu bijvoorbeeld de Do Not Track (DNT) browserinstelling, die het verzamelen van informatie voor op maat gemaakte suggesties stopzet.

...We hebben de beperkte omstandigheden uiteengezet waarin jouw informatie met anderen gedeeld kan worden (bijvoorbeeld wanneer je ons toestemming hebt gegeven om dat te doen, of wanneer de gegevens zelf niet privé of persoonlijk zijn). 

Bronnen; LinkedIn via dutchcowboys & Twitter via de mail