Onderzoekers van Keen Security Lab zijn erin geslaagd de controle over een Tesla over te nemen. Hiervoor misbruikten de beveiligingsspecialisten een lek in de CAN-bus van de wagen. Een Controller Area Network is een seriële databus die in wagens wordt gebruikt om verschillende systemen aan te sturen.

Om de controle van de wagen over te nemen, diende het voertuig aangesloten te zijn aan een kwaadaardige wifi-hotspot. De onderzoekers demonstreren in een video hoe dit kon gebeuren wanneer een Tesla-eigenaars op zoek ging naar het dichtstbijzijnde laadpunt via het touchscreen van zijn wagen. Eenmaal de hackers verbinding hadden gemaakt met de Tesla konden ze onder andere de deur ontgrendelen en de remmen controleren.

Ook wanneer de Tesla reed, konden de onderzoekers allerhande kattenkwaad uithalen. De beveiligingsspecialisten konden de ruitenwissers aanzetten en sproeivloeistof laten spuiten. Tot slot toonden de hackers in hun video hoe een medewerker die 20 kilometer verwijderd wasde remmen van de wagen kon inschakelen.

De onderzoekers hebben hun bevindingen met Tesla gedeeld. Binnen de tien dagen was het lek gedicht en had Tesla een update uitgestuurd over-the-air.

Alles bij de bron; ZDNet [Thnx-2-Luc]