Recentelijk verscheen in de VS een nieuw apparaat, de AI-pin, volgens de bedenkers de opvolger van de smartphone. Je bevestigt het  apparaatje op je jas of je trui en het heeft allerlei functies die je ook van je smartphone gewend bent en is daarnaast een persoonlijk af te stemmen digitale assistent.

Het heeft geen scherm, maar een projector. De bediening gaat via je stem. Door je hand als een klein projectscherm voor je uit te strekken, kan op je hand het beeld worden geprojecteerd.....

.....Het gebruik van de AI-pin heeft ook een keerzijde, namelijk het verder aantasten van onze privacy. Sterker nog: het is een echte privacy-killer. Waarbij het recht op privacy iemands recht is om met rust te worden gelaten en over het recht op je eigen informatie, niet over het verbergen van geheimen.

Met de AI-pin kun je gemakkelijk ongevraagd mensen filmen bijvoorbeeld in een supermarkt, bij alles wat ze doen en kopen, niemand die het merkt. We zeggen privacy heel belangrijk te vinden, maar we handelen er vaak niet naar. Laten we zuinig zijn op de privacy van onszelf en anderen.

Alles bij de bron; ED [premium art]