In 2012 werden er door het Bureau of Justice Statistics in de Verenigde Staten alleen al 16.6 miljoen gevallen van identiteitsdiefstal geregistreerd. Steeds goedkoper wordende vliegtickets en wijder geaccepteerde betaalmethodes, het zijn ontwikkelingen in de reisbranche die het wereldwijde toerisme doen toenemen. Maar met de groei van het toerisme neemt ook het hacken toe. Steeds vaker nemen handige etters, uiteraard zonder toestemming, (online) een identiteit van iemand over. De gevolgen voor de reiziger kunnen catastrofaal zijn. Zo wapen je je tegen de meest voorkomende acties. 

1. Onbeveiligde publieke WiFi netwerken

Oplossing: bewapen jezelf en je informatie tegen kwade opzet door The Onion Router (TOR) te installeren. TOR is een veilig netwerk dat je online identiteit verhuld door je internetactiviteiten te versleutelen en ze tussen hun servers heen en weer te verhuizen.

2. Netwerkprofielen met hetzelfde wachtwoord

Oplossing: de enige manier om je profiel te beschermen is door een sterk wachtwoord. En een sterk wachtwoord gebruik je maar één keer, zo wordt geadviseerd. Om alle verschillende wachtwoorden te beheren zijn er ‘Password Managers’ in het leven geroepen. Dashlane 3, LastPass 3.0 Premium en Sticky Password Premium kwamen het best uit de test, aldus PCMag.

3. Ongewenste mobiele transmissies

Oplossing: een gemakkelijke manier om transmissies van en naar je toestel te blokkeren is een metalen toestelhoesje. Ze functioneren als een barrière voor bepaalde frequenties.

4. RFID (chips) scanning en skimming

Oplossing: tegenwoordig zijn er ‘credit card protectors’, te vergelijken met metalen telefoonhoesjes, op de markt. Het beschermende materiaal blokkeert zogenaamde RF (radio) frequenties die worden ingezet om de chipjes te scannen of skimmen.

5. Inadequate regels voor hotel screenings

Oplossing: met een GPS tracker kun je, te allen tijde, de locatie van je eigendom achterhalen. Het apparaatje is echter vooral nuttig als ‘bliksemafleider’. Immers, men weet donders goed hoe zo’n tracker eruitziet.

Alles bij de bron; ColumbusMagazine