Keer op keer blijkt het enorm lastig om ID-fraude op sociale media te bestrijden. Een recent slachtoffer is kerkhistoricus Frank van der Pol, professor aan de Theologische Universiteit te Kampen. Van der Pol kreeg te maken met een genepte twitteraccount waarop uit naam van zijn ‘tweelingbroer’ Wim werd opgeroepen om mensen die Geert Wilders bedreigen, te vergassen. Bij de tweets werd een profielfoto van Frank van der Pol gebruikt. Hij schrok: ‘als ik naast mijn beeltenis foto’s zie van een executiepeloton en geknielde slachtoffers in combinatie met Wilders, voel ik als hoogleraar gereformeerde theologie een onmogelijke spanning’.

Het account is inmiddels weer verdwenen. Van der Pol deed aangifte en hoopt dat de dader, via een ip-adres, getraceerd kan worden.

....Volgens Simone van der Hof, directeur van het Center for Law and Digital Technologies, komt het vaak voor en wordt er ook ‘flink meer melding van gemaakt’. Vaak zijn BN’ers de pineut. Zo bleek deze week dat ook zanger Jan Smit last heeft van een nepaccount op facebook. 

Alles bij de bron; CopsInCyberspace