De cybersecurity bij Twitter is een puinhoop. Dat stelt Peiter "Mudge" Zatko, die tot januari dit jaar het hoofd van security bij Twitter was in een brief aan het Amerikaanse Congres en diverse overheidsinstanties. 

Volgens Zatko zijn er diverse problemen bij Twitter wat betreft beveiliging. Allereerst zouden veel werknemers dus verregaande toegang hebben tot onder meer gevoelige data, zonder dat daar goed toezicht op wordt gehouden. Daarnaast zouden topmensen in het bedrijf de meest ernstige kwetsbaarheden in de doofpot stoppen. Ook zouden één of meer huidige werknemers mogelijk voor een buitenlandse inlichtingendienst werken. Daarover is recent een voormalig Twitter-manager veroordeeld.

Zatko stelt verder dat het management van Twitter zijn eigen raad van bestuur, maar ook toezichthouders van de overheid misleidt over kwetsbaarheden. Een aantal van die kwetsbaarheden zouden spionage door buitenlandse organisaties, manipulatie, hacking en nepnieuwscampagnes mogelijk maken. Ook worden toezichthouders misleid wat betreft het verwijderen van data. Dat zou niet altijd goed gedaan worden als gebruikers hun accounts verwijderen.

Alles bij de bron; AGConnect


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!