In Ierland is gisteren een pilot begonnen, waarbij de internetverbinding van een gebruiker die vier keer de auteurswet overtreedt, voor een jaar wordt afgesloten.

De grootste internetprovider van Ierland, Eircom, laat er geen gras meer over groeien: een klant die drie keer bewust illegale muziek, films of software downloadt, kan rekenen op het afsluiten van de internetverbinding. Ierland is hiermee het eerste land dat dit systeem ook in de praktijk gaat toepassen.

 

Onder druk van platenmaatschappijen en fimstudio's en een rechtszaak is de grootste internetprovider van Ierland overstag gegaan.

Wanneer een gebruiker drie keer een overtreding begaat, wordt de internetverbinding voor een week afgesloten. Overtreedt hij of zij voor de vierde maal de wet, dan wordt de verbinding voor een jaar afgesloten.

Bron van dit artikel: www.cid.nl

Aanvulling via www.spitsnieuws.nl

Abonnees van de Ierse internetprovider Eircom die illegaal bestanden down- of uploaden, krijgen binnenkort een boze brief op de deurmat. Daarin wordt hun vriendelijk gevraagd om hun activiteiten te stoppen.

Ook krijgen de file-sharers een telefoontje van Eircom waarin hun wordt opgedragen om met hun activiteiten te stoppen. Als de brief en het telefoontje niet werken, krijgen de file-sharers pop-ups in beeld. Mocht dat evenmin helpen, dan worden ze een week lang van internet afgesloten. Staken ze vervolgens nog steeds hun activiteiten niet, dan wordt de internettoegang een jaar lang afgesneden.


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!