De zaakvoerster van horecazaak Beans in Mechelen zoekt het "kapoentje dat ongetwijfeld per ongeluk een pak geld en een laptop" meenam uit de zaak ze plaatste de camerabeelden van de dief op Facebook. "Als ik hiermee zijn privacy schend, moet hij maar naar de politie stappen", klinkt het.

"De man met rugzak en snor die op de beelden te zien is, wandelde onopgemerkt onze zaak door en nam de trap naar de privévertrekken. Daar moest hij nog eens een hek voorbij, om bij de dagontvangsten van donderdag en vrijdag te geraken. Het ging om een grote som geld, in één moeite nam hij ook onze laptop mee."

Van den Bril stapte naar de politie, maar besloot de camerabeelden uit haar zaak ook zelf op Facebook te plaatsen. "We postten een ludieke oproep en onze hoop is natuurlijk dat iemand de man herkent, het bereik van sociale media is nu eenmaal enorm groot. Als de man op de beelden zich hier aan stoort, stel ik voor dat hij ook naar de politie stapt."

Volgens hoofdinspecteur en van politiezone Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande gaat het inderdaad om een inbreuk. "Ik kan deze mensen dan ook alleen maar afraden om de foto's te gebruiken, maar we moeten van de slachtoffers natuurlijk ook geen daders maken."

Alles bij de bron; HLN