Het CDA wil anonieme sociale media-accounts kunnen verbieden. Daarnaast mogen 'doorgeslagen privacyregels' het delen van zorggegevens niet hinderen en komen kinderen boven het belang van privacy, zo stelt het CDA in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma.

Zo wil het CDA dat zorgprofessionals 'in het belang van de patiënt en behandeling' gegevens kunnen delen zonder tegen 'doorgeslagen privacyregels' aan te lopen. "Als wij moeten kiezen tussen wetgeving die de aanpak van kinderpornografie makkelijker maakt en het belang van privacy, dan komt het kind op de eerste plek", staat verder in het programma vermeld.

Eerder dit jaar bleek dat het CDA client-side scanning voor chatapps wettelijk wil verplichten.

Het CDA wil daarnaast dat de overheid eigen cloud- en communicatiediensten voor overheidspersoneel ontwikkelt en bedrijven als Huawei uit de telecom-infrastructuren weert. Ook pleit de partij voor een digitale meldplicht voor mensen met een stadionverbod. "Onze waarden en normen, fatsoen en respect gelden ook online. Daarom willen we anonieme sociale media-accounts kunnen verbieden", aldus het CDA.

Alles bij de bron; Security