De Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) heeft een online portaal geopend waar Australische internetproviders kunnen zien welke abonnees er met malware besmet zijn geraakt en om welk apparaat of computer het gaat.

Het Australian Internet Security Initiative (AISI) portaal verzamelt informatie van 17 verschillende organisaties, waaronder Microsoft, de Shadowserver Foundation en Team Cymru. Dagelijks zou het AISI 70.000 meldingen van besmettingen doorkrijgen. De ACMA stelt wel dat deze malware-observaties aan een bepaald IP-adres zijn gekoppeld, maar dat het vaak niet zo eenvoudig is om de infectie aan een bepaalde computer of ander apparaat in een thuis- of bedrijfsnetwerk te koppelen.

"De groei van thuis- en bedrijfsnetwerken en het aantal apparaten dat met een netwerk verbinding maakt, zoals smartphones, tablets en spelcomputers, maakt het veel lastiger om een besmet apparaat te identificeren", aldus ACMA-voorzitter Chris Chapman. De nieuwe AISI-portaal zou echter netwerkbewust zijn en meerdere apparaten op het lokale netwerk kunnen herkennen. Zodoende kunnen internetproviders direct vaststellen welk apparaat op het netwerk geïnfecteerd is.

Alles bij de bron; Security