Cisco begon deze week met een automatische firmware-update van zijn routers voor thuisgebruik en kleine ondernemingen. Onderdeel van die aanpassing was de overschakeling van een lokaal beheer van de router via het IP-adres 192.168.1.1, naar een cloudgebaseerde variant via Cisco Connect Cloud.

Die actie lokte veel protest uit. Niet alleen zagen de eigenaren van deze apparatuur opeens ongevraagd allerlei gegevens verhuizen naar een door Cisco-beheerde cloudomgeving, ook was een aantal geavanceerde beheermogelijkheden verdwenen. Verder moesten klanten inloggen op de dienst en daarbij akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden waarin onder meer een aantal piraterij- en porno-werende clausules in waren opgenomen. 

Cisco keert nu op zijn schreden terug de standaard instelling blijft nu lokaal beheer en de cloudgebaseerde versie is een optie. Uit de eerste ervaring blijkt echter dat na het herstel van het lokale management ook slecht een zeer beperkte gereedschapsset is teruggekomen. Wanneer een gebruiker de 'advanced' -opties aanklikt, volgt alsnog een doorverwijzing naar Cisco Connect Cloud. Om de volledige set terug te krijgen is het herinstalleren van de oude firmware-versie de enige optie.

Alles bij de bron; automgids


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha