Drie mannen die worden verdacht van mishandeling van een zeventienjarige jongen in een McDonalds, hebben zich 'vrijwillig' bij de politie gemeld. Vorige week gaf de politie foto's vrij van opnamen van de bewakingscamera's in de McDonalds.

GeenStijl.nl nam de foto's over met als gevolg dat mensen reacties op het weblog achterlieten met links naar hyves-pagina's van mogelijke daders.

Lees het volledige artikel bij de bron; www.spitsnieuws.nl 

In het Friesch Dagblad een aanvullend en meer uitgebreid artikel

De zaak kreeg landelijke aandacht op het moment dat de website geenstijl.nl de foto’s van de politiesite overnam, en de Telegraaf hetzelfde deed. Toen trad een onbeheersbaar proces in werking. Bezoekers van de sites gingen via het internet op zoek naar de verdachten en merkten zeker dertien onschuldige Friese jongens aan als verdachte, onder meer door op de netwerksite Hyves naar gelijkenissen te zoeken. Een paar jongeren werden op internet uitgescholden, op persoonlijke pagina’s werden zelfs bedreigingen achtergelaten. De zoektocht naar de verdachten zoals de politie die bedoeld had, werd op die manier een soort heksenjacht. 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha