Fractievoorzitter Mia Sliwinski van LEF Nissewaard, die zaterdag na een tweet over de ramp in Mekka van haar partij te horen kreeg dat ze niet meer terug hoefde te komen, is op non-actief gesteld door het Comenius College, waar zij werkte. 

De politica en lerares Nederlands twitterde over het dodelijke ongeval in Mekka: 'Karma is a bitch'. Die liet ze volgen door de datum 11/9, een datum van de aanslagen door moslim-extremisten in de Verenigde Staten. Direct ontploften de sociale media. Volgens critici suggereerde Sliwinski dat het ongeluk een straf was voor de aanslagen op de Twin Towers.

De schoolleiding zegt de situatie zorgvuldig te onderzoeken en zal zich beraden. De partij LEF Nissewaard heeft Mia Sliwinski zaterdag al uit de partij gezet. In een verklaring op haar website legt LEF Nissewaard uit waarom de partij afscheid neemt van fractievoorzitter en raadslid Sliwinski: "Wij wensen nu en in de toekomst niet om geassocieerd te worden met deze uitspraken. Daarom zijn wij genoodzaakt afscheid te nemen van Mia Sliwinski als raadslid van LEF."  

Alles bij de bronnen; Telegraaf & RTVRijnmond

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha