Aanvankelijk werd gesteld dat er naast de accounts van ongeveer 5 miljoen volwassenen zo'n 200.000 profielen van kinderen waren gehackt. VTech schrijft woensdag in zijn vernieuwde verklaring over de omvangrijke hack dat het gaat om bijna 6,4 miljoen kinderen. Het bedrijf stelt dat het gaat om profielen van kinderen, die in tegenstelling tot de accounts van de volwassenen, alleen een naam, geslacht en geboortedatum bevatten. In totaal zijn dus gegevens van meer dan 11 miljoen personen in handen van de hacker.

Eerder deze week werd bekend dat de hacker claimt ook foto's en chatlogs van de speelgoedgebruikers in handen te hebben. Het zou gaan om 190GB aan materiaal. Die bewering zette hij kracht bij door duizenden geanonimiseerde foto's te delen met Motherboard. De hacker zei tegen de website geen kwade bedoelingen te hebben en er zelf 'ziek' van te zijn dat hij zo makkelijk aan al het materiaal kon komen.

VTech heeft uiteengezet waar de getroffen accounts en profielen vandaan komen. Daaruit blijkt dat er 133.179 profielen van Belgische en 124.730 profielen van Nederlandse kinderen zijn gehackt. Het aantal gehackte accounts van ouders komt uit op 102.119 voor België en 100.828 in Nederland.

Alles bij de bron; Tweakers