De aanvallers die afgelopen november succesvol data wisten te stelen van wachtwoordmanager LastPass, hebben ook back-ups gestolen van sommige klanten.

Moederbedrijf GoTo meldt in een blogbericht dat er versleutelde back-ups zijn buitgemaakt via de cloudopslag. Die back-ups bevatten kopieën van data voor recovery in geval van nood. De gestolen gegevens zijn back-ups voor de diensten Central, Pro, join.me, Hamachi en RemotelyAnywhere, aldus GoTo. In de back-ups zitten onder meer gebruikersnamen, versleutelde wachtwoorden, een deel van de multi-factor authentication (MFA)-instellingen, licentie-informatie en een aantal productinstellingen. 

Daarnaast zegt GoTo dat er bewijs gevonden is dat er een encryptiesleutel is gestolen voor een deel van de versleutelde back-ups. Daarmee zou een aanvaller dus die informatie kunnen ontsleutelen. 

Vorige week kwamen berichten naar buiten dat gestolen LastPass-kluizen inmiddels ook actief gekraakt worden. Dieven zouden het eerst gemunt hebben op toegang tot wallets met virtuele valuta. 

GoTo benadrukt tot slot dat het bedrijf geen volledige creditcardgegevens of bankdetails opslaat, en dat het geen persoonlijke informatie over eindgebruikers - zoals BSN-nummers, adressen of geboortedata - is verzameld. Dergelijke data is dus niet gestolen. 

Alles bij de bron; AGConnect


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!