Begin september liet de gemeente weten dat er door malware een datalek was ontstaan. Volgens de gemeente had de malware de persoonsgegevens van 282 mensen gestolen, waaronder burgerservicenummer (BSN), mogelijk in combinatie met naam en/of geboortedatum en/of kenteken.

Een niet nader genoemde plug-in op de computer van een medewerker zou tot het datalek hebben geleid. Vorige maand stelde de politie echter dat er geen inbreuk op de systemen van de gemeente heeft plaatsgevonden en er ook geen computervirus is ontdekt. "Op basis van de informatie is vastgesteld dat er met zekerheid geen data is gelekt waarmee burgers benadeeld kunnen worden", aldus de politie in een verklaring over het onderzoek.

De affaire heeft de gemeente in totaal zo'n 35.000 euro gekost, zo meldt Tubantia. Naar aanleiding van het onderzoek wordt er gekeken of logbestanden langer bewaard moeten blijven. Door deze langer te bewaren zou er bij een eventueel nieuw incident langer in de tijd kunnen worden teruggekeken.

Wel gaat de gemeente van iedereen het internetverkeer monitoren zodat onregelmatigheden sneller kunnen worden opgemerkt.

Alles bij de bron; Security