Plus formuleerde de stelling: 'veiligheid gaat boven privacy'. De stemmen zijn geteld en we hebben een aantal reacties op een rij gezet. De stelling leverde ruim 400 stemmen op: 38% zegt oneens, 62% eens. 

Bijna 40 procent van u is van mening dat veiligheid niet boven privacy gaat en kan zich dus vinden in het standpunt van Apple. Zo zegt Rob op de website: "Het is wel de overheid van de VS, in deze de FBI. De politiek is sowieso niet te vertrouwen en zeker die van de VS niet. Ergens moet je een beetje veilig kunnen zijn want Big Brother is al overal. Apple heeft helemaal gelijkt. In deze heeft de FBI het zelf weer eens verprutst. Apple, hou vol en zwicht niet!"

"De wereld is niet veilig, nooit geweest en zal het ook nooit worden", zegt Fred op de website. "Het veiligheidsgeloof is volstrekte fictie. En daaraan offeren wij voortdurend, beetje bij beetje en in steeds indringender mate onze privacy op. Totdat wij allemaal worden verplicht een chip achter ons oor te laten implanteren. Het is al veel te ver gegaan en zonder enig resultaat. Wie echt kwaad wil, vindt altijd een mogelijkheid." H. den Ouden besluit: "Wanneer je je privacy kwijtraakt ben je pas echt onveilig, heeft iemand dat wel eens bedacht? Angst is een slechte raadgever. Je laten bedreigen maakt je kwetsbaar. Wees dus sterk."

Toch zijn de meesten van u het eens met de stelling, waarmee de FBI dus zijn gelijk haalt. "Maar", zegt Leo Kroon, "laat Apple de gegevens zelf ophalen en schriftelijk doorgeven aan de FBI. Dan is de veiligheid gewaarborgd."

Alles bij de bron; PlusOnline