Over de fratsen van de NSA kunnen we stilaan een boek schrijven: de Franse president afluisteren,malware verspreidenantivirussen kraken,… De lijst is stilaan eindeloos. Vandaag doen we een poging om de NSA een halt toe met deze 7 apps. 

 1. ChatSecure (iOS, Android)
  ChatSecure is een gratis instant messenger op basis van open-source software. De app ondersteunt de meeste diensten en geëncrypteerde protocols, waardoor je gesprekken meteen veel beter worden afgeschermd.

 2. Orbot (Android)
  Het Tor-netwerk is de meest bekende manier om onnavolgbaar over het net te surfen. Dankzij Orbot kan je dit nu ook vanaf je mobieltje.

 3. Silent Phone (iOS, Android)
  Silent Circle staat de gebruiker toe om private gesprekken te voeren met één of meerdere personen tegelijk. Vele veiligheidsexperten juichen de kwaliteit en transparantie van de dienst toe. Silent Circle staat namelijk audits van buitenaf toe, en het heeft tot op heden nog geen enkele keer gegevens gedeeld met een overheid.

 4. Silent Tekst (iOS, Android)
  Net als bij Silent Phone creëert Silent Tekst een versleutelde verbinding tussen twee gebruikers. Silent Circle bezit bovendien de encryptiesleutels niet. De macht ligt dus echt bij de gebruiker.

 5. Signal (iOS, Android)
  Opnieuw een instant messaging app, dit keer warm aanbevolen door Edward Snowden. Met dit programma kan je bovendien ook bellen. Makkelijke en eenvoudige setup.

 6. 1Password (iOS, Android)
  Deze 1Password is zowat de beste en veiligste password manager die je zal vinden.

 7. Hamer 2.0 (alle toestellen)
  Stikt genomen geen app, maar wel dodelijk efficiënt: de hamer. Als smartphonegebruiker moeten we beseffen dat het tegenwoordig bijna onmogelijk geworden is om al je gegevens digitaal te bewaren, zonder dat er ooit iemand zijn hand op weet te leggen. Kijk daarom altijd uit wat je doet met je smartphone. Wil je een nieuwe kopen overweeg dan zeker Hamer 2.0 ipv hem door te verkopen.

  group-texting-broken-phone-1
  Alles bij de bron; ZDnet [Thnx-2-Luc]