Gesprekken die kinderen met hun pratende CloudPet-poppen voerden waren enige tijd gewoon te vinden op het internet. Dat meldt CNN op basis van een rapport internetveiligheidsexpert Troy Hunt. De persoonlijke informatie in meer dan 820.000 gebruikersaccounts zou zichtbaar zijn geweest voor hackers.

Via apps kunnen ouders de poppen, die in 2015 gelanceerd werden, laten praten met hun kinderen. Al deze gesprekken werden opslagen op een cloudserver van Amazon, in plaats van op het apparaat waarop de app geïnstalleerd is. CloudPet verzuimde deze server goed te beveiligen. Daardoor konden met enige moeite gesprekken, foto's en e-mailgegevens worden gevonden in de database.

Volgens Hunt werd de database op een zeker moment gehackt en gijzelden hackers tijdelijk alle gegevens van gebruikers. Het zou zijn gegaan om meer dan 2 miljoen stemopnames. Inmiddels zijn de gegevens niet meer op het internet te vinden. Toch waarschuwt Hunt dat gebruikers die hun CloudPet-wachtwoorden ook elders gebruiken dat niet meer te doen. De kans dat criminelen deze wachtwoorden hebben, is groot.

Alles bij de bron; AD