Een database met daarin de gegevens van 191 miljoen Amerikaanse geregistreerde kiezers is toegankelijk voor iedereen die het ip-adres van de host kent. In de database zitten de gegevens die stemgerechtigden moeten opgeven wanneer ze zich registreren om te stemmen. Naast namen, adressen, telefoonnummers en een log van het stemgedrag, bevat de database ook geboortedata, het geslacht, de etniciteit, een eventuele partijverbintenis, e-mailadressen en meer. De database bevat geen financiële gegevens, social security numbers, of informatie over op wie de kiezer gestemd heeft in het verleden. 

Onderzoek zou uitwijzen dat de gegevens van origine afkomstig zijn van NationBuilder, een bedrijf dat ingehuurd kan worden om onder andere presidentiële verkiezingscampagnes te ondersteunen met zaken als websites, inzamelingsacties, e-mail-reclamecampagnes en gratis kiezersgegevens. Het bedrijf haalt de kiezersgegevens op zijn beurt bij de verschillende Amerikaanse staten, die daar verschillende voorwaarden en beperkingen aan stellen en er geld voor vragen. Het bedrijf ontkent echter dat het verantwoordelijk is voor de uitlekkende database. 

Het datalek werd gemeld aan Databreaches.net-onderzoeker Chris Vickery die onder andere de FBI op de hoogte heeft gesteld van het lek. Op maandag was de database nog te bereiken. Het lek zou ontstaan zijn door een configuratiefout.

Alles bij de bron; Tweakers