Hackers hebben persoonlijke informatie over honderden Duitse politici verspreid. Er verschenen onder meer telefoonnummers, adressen, chatgegevens, kopieën van identiteitskaarten en creditcardinformatie op internet.

De informatie is verspreid via een soort adventskalender op Twitter. Een account met meer dan 16.000 volgers deelde links naar de gegevens, die soms enkele jaren oud zijn.

Bij de publicaties ontbreekt een systematiek. 'Het lijkt er veel eerder op dat de hackers alles waar zij de hand op hebben weten te leggen, op internet hebben geplaatst', schrijft ARD. Het televisiestation meldt dat ook interne partijdocumenten en adressenlijsten online te grabbel zijn gegooid. Die documenten zijn meestal al ‘enkele jaren’ oud, en zouden naar verluidt geen gevoelige informatie bevatten.

Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het lek. Ook zijn de motieven van de dader of daders nog een raadsel. Er zijn nog geen bijzonder gevoelige politieke documenten ontdekt, maar de hoeveelheid uitgelekte persoonlijke informatie is wel omvangrijk. Bild merkt op dat het lek, naast informatie van Duitse politici, ook data bevat van Duitse muzikanten en journalisten van de zenders ARD en ZDF. 

Alles bij de bron; Knack & deStandaard