Op tweakers staat een artikel over samenwerking in Europa om op die manier de aanleg van supersnel breedband I-net betaalbaar te maken. Halverwege staat een link naar ''hervormingsvoorstellen'' en daar zit nu juist de ADDER onder het gras!

In deze hervormingsvoorstellen zitten naast economische wijzigingen ook een verwijzing naar de harmonisatie van de Eu-privacyregels... Zul je zien dat we straks door de deelname van een buiten-europese geldschieter verplicht zijn ook aan zijn privacy regels te voldoen... Zie je het risico al voor je? Een chinese geldschieter = chinese privacy/censuur:)

Het gif uit de hervormingsvoorstellen (quote): De Europarlementariërs willen ook dat nationale regels over recht op privacy en vertrouwelijkheid en de veiligheid van systemen van informatietechnologie geharmoniseerd worden, net als eerder op het gebied van gegevensbescherming gebeurde. Ten slotte moeten providers klanten gaan waarschuwen bij inbreuken op de beveiliging die een ernstige schending van de privacy kunnen opleveren en als bijvoorbeeld een dief van klantgegevens door de lidstaat zou kunnen worden vervolgd. Ook zouden klanten van hun aanbieder informatie moeten krijgen over onwettige activiteiten zoals de verspreiding van auteursrechtelijk materiaal en zouden providers moeten informeren hoe abonnees hun persoonlijke gegevens kunnen beschermen.

lees verder op tweakers.net


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!