Onderzoekers hebben een nieuw beveiligingssysteem voor Mozilla Firefox en Google Chrome ontwikkeld dat de privacy van gebruikers moet beschermen en tegelijkertijd webontwikkelaars meer mogelijkheden geeft. Het systeem heet COWL, wat staat voor Confinement with Origin Web Labels en bepaalt hoe data worden gedeeld. Zo moet het voorkomen dat kwaadaardige of schadelijke code gevoelige informatie lekt, terwijl webapplicaties content van meerdere bronnen kunnen weergeven.

"Het hergebruik van bestaande code is een reden waarom het web zo succesvol is. Helaas is het gebruik van door derden ontwikkelde code ook een beveiligings- en privacyrisico. Tenzij je de omvang van Google hebt is het onmogelijk om alles te herschrijven om dit risico weg te nemen", zegt wetenschapper Deian Stefan.

Tenminste 77% van de 10.000 best bezochte websites op internet gebruiken code die door andere ontwikkelaars zijn gemaakt. Dit houdt in dat schadelijke code in de browser terecht kan komen. COWL voegt een beveiligingslaag toe om te voorkomen dat schadelijke code privégegevens kan lekken. Daarbij richt het zich vooral op gegevens die door JavaScript worden verwerkt.

Alles bij de bron; Security