Facebook heeft vertrouwelijke gegevens van zes miljoen gebruikers zichtbaar gemaakt voor anderen. De betrokkenen zijn op de hoogte gesteld van het lek, dat naar verluidt 24 uur na de ontdekking ervan weer gedicht was. Dat meldt technologiewebsite CNET. 

De fout zat volgens Facebook in het hulpprogrammaatje waarmee gebruikers hun eigen informatie kunnen downloaden. Eerder deze maand was het probleem gemeld via het speciale White Hat-programma: dat beloont ontwikkelaars en analisten als ze kwetsbaarheden in de sociaalnetwerksite kunnen aantonen.

"Als mensen hun contactlijsten of adresboeken uploaden naar Facebook proberen we die gegevens te combineren met de contactinformatie van andere mensen op Facebook om nieuwe vrienden aan te bevelen", klinkt het op de veiligheidsblog. "Door een bug is een deel van de informatie die gebruikt wordt om aanbevelingen voor nieuwe vrienden te doen aan de accounts van andere mensen gekoppeld. Toen gebruikers een archief van hun gegevens downloadden via de Facebook-functie 'Je gegevens downloaden' ontvingen ze telefoonnummers en e-mailadressen van mensen met wie ze op een of andere manier verbonden zijn."

Alles bij de bron; HLN