De Ierse overheid is sinds de verkiezingen van eind februari dit jaar tenminste 1000 laptops, computers en usb-sticks kwijtgeraakt. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger, aangezien verschillende ministeries de cijfers niet openbaar wilden maken.

De meeste computers en laptops gingen bij het Ierse ministerie van defensie verloren, "Het ministerie van Defensie behandelt informatiebeveiliging als een topprioriteit. Alle incidenten met vermist of gestolen materiaal worden uitgebreid onderzocht en kunnen tot disciplinaire maatregelen leiden", aldus een woordvoerster van het ministerie.

Bij andere ministeries die informatie aan de Irish Examiner verstrekten gingen tientallen laptops verloren. Zo gaf het ministerie van Arbeid en Pensioen 42 laptops en computers als vermist op. Volgens het ministerie waren alle laptops versleuteld en deden de verliezen zich vooral voor bij inbraken en tijdens reizen. Of de andere ministeries encryptie op hun vermiste laptops toepasten wordt niet vermeld.

Alles bij de bron; Security