Van een traditionele pincode tot verregaande ‘biometrische’ beveiliging als gezichtsherkenning: de manier waarop je je smartphone vertelt dat jij het daadwerkelijk bent is de afgelopen jaren stevig geëvolueerd. Hier zijn alle mogelijkheden op een rij, met een diepere kijk op de veiligheid die ze bieden...
...Een harde waarheid dus: geen énkele beveiligingsoptie is 100 procent waterdicht. Maar als je een beetje voorzichtig doet, geef je booswichten ook weer geen kans. Kijk dus even achter je wanneer je je pincode intoetst of je beveiligingspatroon trekt. En voor je gebruiksgemak - onder meer voor toegang tot je webbanking-app of de Itsme-toepassing van de overheid - kan het geen kwaad om je vingerafdruk op te slaan in het toestel.
Vergeet namelijk niet dat een hacker die je vingerafdruk of oogbol wil nabootsen om in je toestel te geraken wel héél gericht moet bezig zijn, en ook op zich vrij moeilijk vast te krijgen informatie (zoals je vingerafdruk of het unieke patroon van je iris) te zijner beschikking moet hebben. En dan moet hij ook eerst nog een stap zetten waarvoor je sowieso altijd op je hoede moet zijn: hij moet je toestel fysiek van je stelen.
Alles bij de bron; HLN