Volgens de laatste geruchten zou Google voornemens zijn de privacymogelijkheden aan te passen in Android M, met betrekking tot de applicaties. Deze verandering zou teweegbrengen dat gebruikers straks per applicatie kunnen aangeven tot welke functies ze toegang hebben en tot welke niet op je Android-apparaat. Mocht je bijvoorbeeld niet willen dat een bepaalde game toegang krijgt tot je contactenlijst, wat volkomen te begrijpen is, dan zou je dus die toegang kunnen weigeren door te aan te geven.

Op iOS bestaat deze functie al en kunnen gebruikers dus aangeven of ze willen dat de app toegang heeft tot alles waar deze toegang tot wil. Op het Android-platform is het nog altijd ‘alles of niets’ – de apps laten weten welke toegang ze willen en de enige manier om die app dan te installeren, is om akkoord te gaan met de voorwaarden.

Android had overigens korte tijd een debug-menu waarin de permissies per app konden worden ingesteld, maar dat is verdwenen. Daarnaast hebben ontwikkelaars zelf tools gemaakt waarmee de privacy van Android-gebruikers kan worden verbeterd, zoals de XPrivacy-module voor het Xposed-framework, waarmee de permissies per app kunnen worden ingesteld.

Alles bij de bronnen; Tweakers & TabletMag