Het voelt alsof datalekken steeds vaker voorkomen. De laatste tijd is er bijna elke week wel een website geweest die gehackt blijkt te zijn, of waarvan de data onverwachts online te koop staat.

Volgens de data van een site die datalekken bijhoudt, lijkt dat vermoeden juist. De hoeveelheid databases op Vigilante.pw, een site die vanaf 2007 een archief van hacks gericht op consumenten bijhoudt, suggereren dat datalekken de laatste paar jaar frequenter zijn.

Bij deze lekken zitten dingen als wachtwoorden, e-mailadressen en andere persoonlijke informatie van sites uit vrijwel alle soorten categorieën: gamingsites, online winkels, sociale netwerken en educatieve platforms. De lijst groeit alsmaar door en bestaat op het moment van schrijven uit rond de 1,300 lekken.

Volgens Keen, het pseudoniem van de eigenaar van Vigilante.pw, waren er 64 lekken in 2011, gevolgd door 71 in 2012, 107 in 2013 en 158 in 2014. Het jaar daarna verdubbelde dat aantal naar 317. Dit jaar zijn er al 183 geregistreerd. "Er is zeker een hoop data die ik gemist heb, maar ik denk dat 1,300 DBs een redelijk monster is," vertelde Keen via chat.

Alles bij de bron; MotherBoardSchrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!