Een apotheek in Rotterdam heeft twee zakken vuilnis met medische gegevens van ruim honderd mensen op straat gezet. De apotheek stond eerder al onder verscherpt toezicht van de inspectie. 

De zakken stonden begin september twee dagen aan de Westblaak in Rotterdam. In de vuilniszakken zaten volledige medicatielijsten, recepten, kassa- en pinbonnetjes, medicijnetiketten, teruggeven medicijnen en zo’n 175 losse adressen van klanten. De informatie is voldoende om medische dossiers nauwkeurig te reconstrueren tot op de persoon. Zo viel van een iemand al de volgende gegevens te achterhalen: het geslacht, voorletters, naam, adresgegevens, burgerservicenummer, voorschrijvende arts (huisarts of specialist), verzekeraar en het polisnummer.

Ook is van 110 mensen een diagnose te achterhalen, is het mogelijk een lijst van patiënten met een depressie op te stellen en kan bij bepaalde patiënten een link worden gelegd tussen de medicatie, het werk wat degene verricht, en was in één geval de informatie zo uitgebreid dat de terminale toestand van een persoon duidelijk werd.

Alles bij de bron; NRC [Thnx-2-Niek]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha