Ook Android apps kunnen foto’s van het toestel kopiëren zonder notificatie. Eerder werd duidelijk dat ook ontwikkelaars die apps maken voor iOS, toegang hadden tot alle foto’s. Dat stellen experts in mobiele beveiliging.

 Als een Android app toestemming heeft om internet op te gaan, kan de app foto’s van gebruikers kopiëren naar een server, zonder de eigenaar van de foto’s daarvan op de hoogte te stellen. De afwezigheid van bescherming voor foto’s verrassend omdat Android apps zijn verplicht gebruikers ervan op de hoogte te brengen als ze persoonlijke gegevens als email, contacten of de locatie van de telefoon willen gebruiken.

 “We kunnen bevestigen dat er geen speciale toestemming nodig is voor een app om iemands foto’s uit te lezen,” zei Kevin Mahaffey, CTO van Lookout, een bedrijf dat beveiligingssoftware voor Android maakt. “Dit blijkt uit onze bevindingen met alle apparaten die we hebben getest.” Desgevraagd laat Google weten dat dit klopt en zegt te overwegen of hier verandering in moet komen.

Alles bij de bron; automgids 

 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha