Er is nieuwe malware opgedoken die alle mogelijke data steelt van Android-smartphones. De malware zit in aangepaste gratis apps, die Google inmiddels uit de Market heeft verwijderd. De apps installeerden ook een achterdeur in Android.

Deze klonen van bonafide apps verkrijgen root toegang in Android en installeren alllerhande mal- en spyware. De namen zijn identiek of lijken sterk op de originele apps. Vandaar dat sommige van de malicieuze apps de afgelopen week zijn geïnstalleerd door tienduizenden nietsvermoedende gebruikers, meldt Android Police.

De apps herbergen relatief geavanceerde malware. De Trojan verkrijgt niet alleen root rechten op de telefoon, maar downloadt later nog meer code. De concrete gevolgen voor geïnfecteerde toestellen is niet duidelijk, maar er wordt geadviseerd professionele hulp in te roepen om het toestel te ontsmetten.

Google heeft 21 besmette applicaties binnen vijf minuten na de melding door Android-fansite AndroidPolice uit zijn downloadwinkel Market gehaald.

Lees alles bij de bron; tweakers of anders webwereld


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!