Cybercriminelen richten zich in toenemende mate op diefstal van medische gegevens voor het plegen van identiteitsfraude. In het zwarte circuit zijn medische gegevens vijfmaal zoveel waard als creditcardgegevens, aldus Intel Security, dat hier onderzoek naar deed.

Intel Security heeft de afgelopen jaren gezien dat cybercriminelen hun ‘werkveld’ uitbreiden van financiële gegevens naar medische gegevens. Terwijl creditcard- en pasnummers snel geblokkeerd en vervangen kunnen worden, is dat niet het geval voor persoonlijke medische gegevens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om achternaam, de meisjesnaam van de moeder van de patiënt, BSN-nummers, verzekeringsgegevens en adresgegevens. 

Intel Security heeft tevens individuen weten te identificeren die cybercrime-as-a-service inzetten voor aanvallen op organisaties in de gezondheidszorg. Ook zijn er vrij brutale pogingen van cybercriminelen waargenomen om via online advertenties en sociale media werknemers binnen de gezondheidszorg te rekruteren die toegang hebben tot gevoelige informatie.

Download voor meer informatie het volledige rapport: Health Warning.

Alles bij de bron; BeveilNieuws