Fraudebestrijder MaxMind levert de locatie van internetgebruikers aan de hand van geassocieerde GPS-coördinaten. Dat is al verre van waterdicht om een locatie aan een IP-adres te koppelen, maar het bedrijf maakte het nog erger door default-locaties toe te wijzen als een IP-adres niet kon worden vastgesteld.

Dat adres bevindt zich precies in het midden van de VS en daar staat een boerderij. Die werd daardoor aan de lopende band aangeduid als dé locatie van een IP-adres dat niet kon worden bepaald door de zoekdienst. Het gevolg was dat de bewoners sinds 2011 lastiggevallen zijn door onder meer politiediensten die dachten internetcriminelen op het spoor te zijn. Het stel is het nu zat en stapt naar de rechter.

Fusion beschreef in april al uitgebreid de ramp waar het stel zich in bevond en zij zijn niet de enige die zich in dit lastige parket bevindt: verschillende locatiediensten hanteren een beleid met default-locaties of verkeerd uitgepeilde coördinaten waardoor onschuldige bewoners in een "technologische nachtmerrie" terechtkomen.

Alles bij de bron; WebWereld