Een hacker in België heeft een grote hoeveelheid persoonsgegevens online geplaatst die hij eerder bij verschillende bedrijven had buitgemaakt. Er zijn dertien bedrijven gehackt die weigerden om losgeld te betalen. 

De hacker, die opereert onder de naam Rex Mundi, zou bankgegevens, wachtwoorden en medische data hebben gepubliceerd. Het zou gaan om privacygevoelige gegevens van klanten van onder meer pizzaketen Domino's, onlinekredietverstrekker Buywayde, de medische controledienst Mensura en verschillende interimbureaus. 

De gegevens zijn niet te bekijken met een gewone browser omdat ze geplaatst werden op het zogenaamde 'Dark Web', een verzameling websites die alleen met een speciale browser kunnen worden bezocht. De gelekte gegevens geven personen met kwade bedoelingen ruim voldoende materiaal om bepaalde vormen van identiteitsfraude uit te proberen, mensen te hacken, te spammen of op te lichten.

Alles bij de bronnen; AD & NOS [Thnx-2-Niek]

Update;

De afperser dreigde de gegevens te publiceren tenzij er losgeld werd betaald. Voor zover bekend gingen de getroffen bedrijven hier niet op in. Afgelopen dinsdag publiceerde de groep een "archief" van eerdere gestolen data. De gegevens zijn afkomstig van het Nederlandse uitzendbureau Accord, de Italiaanse.....

In totaal gaat het om de persoonsdata van zeker duizend Nederlanders en tienduizenden Belgen, zo blijkt uit onderzoek van Security.NL. Het gaat hier om gegevens die in juli 2012 al werden buitgemaakt. 

Alles bij de bron; Security