Een 24-jarige man heeft in de Verenigde Staten bekend dat hij de privémailaccounts van 130 beroemdheden heeft gehackt. Zo wist hij toegang tot scripts van films en televisieseries te krijgen die nog niet waren verschenen en kon hij persoonlijke gegevens en naaktfoto's van zijn slachtoffers stelen.

Om toegang tot de e-mailaccounts van zijn slachtoffers te krijgen gebruikte de man twee manieren. De eerste methode was het versturen van malware, om daarmee toegang tot de computer van de filmsterren, sportsterren en andere beroemheden te krijgen. De tweede manier bestond uit het versturen van phishingmails. Daarin liet hij weten dat het account van de ontvanger was gehackt en die zijn inloggegevens moest terugsturen. Nadat hij toegang had gekregen wijzigde hij de instellingen van het account, zodat hij er toegang toe bleef behouden. Ook verwijderde hij meldingen van de e-mailprovider dat er aanpassingen aan het account waren doorgevoerd.

De man kon worden opgepakt toen hij de uit de e-mailaccounts gestolen data aan een undercoveragent probeerde te verkopen. 

Alles bij de bron; SecurityAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha